Klimaattop voor kinderen in Horst aan de Maas

Print
Klimaattop voor kinderen in Horst aan de Maas

Horst gastgemeente voor klimaattop van kinderen. Afbeelding: ANP

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

In totaal 150 kinderen uit België en Nederland komen in het weekeinde van 21 en 22 september naar America voor een klimaattop.

Het gaat om jeugd in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. Naast de gemeente Horst aan de Maas tekent onder meer ook het Wereld Natuurfonds voor de organisatie van deze Kids Climate Conference, die in natuurgebied De Heere Peel in America, precies tussen de beide bungalowparken van Center Parcs, zal plaatsvinden. Tijdens creatieve workshops zullen de kinderen daar samen bedenken het beter kan in de wereld. Centrale onderwerp dit jaar is onze voeding. De beste ideeën worden aangeboden aan de Nederlandse Tweede Kamer en aan het Vlaamse parlement in België.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen