Van der Poel wint op imponerende wijze in Engeland

Print
Van der Poel wint op imponerende wijze in Engeland

Mathieu van der Poel. Afbeelding: AD/Cor Vos

Mathieu van der Poel heeft dinsdag op indrukwekkende wijze de vierde etappe van de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen.

In de laatste kilometer sprintte de Nederlander weg en hij kwam solo over de finish.

Maandag moest Van der Poel nog zijn meerdere erkennen in Dylan Groenewegen. De sprinter van Jumbo-Visma won ook al de eerste etappe. Van der Poel heeft naast de etappewinst ook de leiderstrui overgenomen van Matteo Trentin.

Sterke aanval

In de rit van Gateshead naar Kendal over ruim 173 kilometer waren drie beklimmingen opgenomen, een van de eerste, tweede en van de derde categorie. Dat zorgde voor een uitgedund peloton. Op 15 kilometer van Kendal ging de Fransman Tony Gallopin op avontuur en kreeg de Belg Ben Hermans en de Engelsman James Shaw mee. Zij hadden een voorsprong van 10 seconden vlak voor de finish, maar Van der Poel haalde ze op de steile laatste kilometer in met een sterke aanval. De Belg Jasper De Buyst kwam achter Van der Poel als tweede over de finish, de Australiër Simon Clarke werd derde.

In het algemeen klassement heeft Van der Poel een voorsprong van 1 seconde op de Italiaan Matteo Trentin, de vorige leider.

Van der Poel is aangewezen als kopman van de Nederlandse ploeg die eind september op een soortgelijk terrein meedoet aan de WK wielrennen.