Steeds meer BN’ers aan de slag als trouwambtenaar

Print
Steeds meer BN’ers aan de slag als trouwambtenaar

Irene Moors, Dennis van der Geest, Tim Ouborg, Jeroen van der Boom, Frits Sissing, Anouk Smulders, Dominique van Hulst en Dennis Weening tijdens de lancering van Celebabs. Afbeelding: ANP Kippa

Binnenkort kunnen bruidsparen in de echt worden verbonden door BN’ers als Ellie Lust, Irene Moors en zangeres Do.

Dinsdag werd het nieuwe platform Celebabs gepresenteerd, waardoor aanstaanden binnen een paar klikken een celebrity-babs aan de haak kunnen slaan.

De laatste jaren wordt het inhuren van een BN’er als trouwambtenaar steeds populairder. Zo klussen onder andere Angela Groothuizen, Dirk Zeelenberg en Jan Versteegh al een tijd bij als babs (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand). Daar zijn nu acht namen bijgekomen.

Prinses Beatrix

Bekende Nederlanders als Anouk Smulders, Dennis Weening, Ellie Lust, Dennis van der Geest, Irene Moors, Jörgen Raymann en Dominique van Hulst zullen zich in gaan zetten om aanstaanden de dag van hun leven te bezorgen. Het platform werd gepresenteerd in het voormalige stadhuis van Amsterdam, waar prinses Beatrix in 1966 trouwde met prins Claus.

Lees ook: ‘Vanaf vandaag ben ik een gescheiden vrouw. Voor altijd.’

Frits Sissing heeft al enige ervaring: ,,Zelf heb ik het vier jaar geleden voor het eerst ondervonden. Een bruidspaar uit Hengelo stelde mij de verrassende vraag of ik hun huwelijk wilde begeleiden als ceremoniële babs. Uit alle BN’ers die ze hadden kunnen kiezen belden ze specifiek mij, omdat ze mijn programma’s zo leuk vonden en omdat ze iets anders dan anders wilden Het was een bijzondere dag en ze zijn nog steeds gelukkig getrouwd.”

Veranderende ceremonie

Sissing heeft meegeholpen het platform op te zetten, en vertelt daarover: ,,Ons initiatief past perfect bij de veranderende invulling van de huwelijksceremonie. Vroeger was die eenvoudig, hadden bruidsparen geen enkele invloed op het verloop van de ceremonie. Er was weinig ruimte voor bijvoorbeeld een persoonlijke toespraak. Het ging voornamelijk over rechten en plichten. De saaie akte moest van A tot Z worden voorgelezen. Dat gaat tegenwoordig gelukkig anders. Het is veel persoonlijker, warmer en liefdevoller. Ieder bruidspaar geeft een andere invulling aan het huwelijk. De keuze van de trouwambtenaar is daar onderdeel van.”

Lees ook: Echtscheidingsadvocaten vertellen: ‘Mensen knokken niet meer voor elkaar’

Alle BN’ers hebben hun eigen opvatting over het huwelijk en vertellen hierover op het platform. Zo schrijft Dominique Verhulst: ,,Samen met jullie een herinnering maken waaraan je met tranen van geluk terugdenkt als je straks oud en versleten bent.” Dennis van der Geest: ,,De topsporter in mij is pas tevreden als jullie met een grote smile elkaar een zoen geven en ‘ja’ hebben gezegd. Game, Set, Match!”

Binnenkort worden er meer namen van bekende Nederlanders toegevoegd aan het platform.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen