Voerendaal neemt elektrisch vervoer voor medewerkers in gebruik

Print
Voerendaal neemt elektrisch vervoer voor medewerkers in gebruik

Frank Nienhaus met één van de e-bikes. Op de achtergrond worden de kleurige e-cars geïnspecteerd Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Voerendaal / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Winthagen -

De gemeente Voerendaal heeft dinsdag elektrische auto’s (e-cars) en e-bikes in gebruik genomen.

Medewerkers maakten dinsdag onder meer kennis met systemen waarmee een vervoersmiddel gereserveerd kan worden. Frank Nienhaus van de Stichting Limburg Elektrisch was een van de aanwezigen.

Door elektrisch te gaan rijden wordt volgens burgemeester en wethouders het goede (duurzame) voorbeeld gegeven. Met de inzet van drie e-cars kan een groot deel van de zakelijke kilometers verduurzaamd worden. Jaarlijks worden 40.000 kilometer afgelegd waarbij privéauto’s geregeld voor zakelijk gebruik zijn ingezet.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen