Waar komt de nachtelijke bromtoon in Heerlen vandaan?

Print
Waar komt de nachtelijke bromtoon in Heerlen vandaan?

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Heerlen / Hoensbroek -

Waren het de werkzaamheden aan de Parallelweg bij het Van der Valk-hotel? Of late snoeiwerkzaamheden aan de stadsautobaan? De rare bromtoon die in de nacht van maandag op dinsdag in Heerlen-Zuid te horen was blijft een mysterie.

Die hele nacht lang was er een laag brommend geluid hoorbaar, dat klonk alsof er in de verte een propellervliegtuig vloog. Maar vliegtuigen waren het niet, daarvoor was het volume te constant en het geluid te monotoon.

Menig inwoner van de Heerlense wijken Douve Weien, Aarveld en Bekkerveld vroeg zich op social media af wat het geluid was. De meldingen begonnen in de late avond en het geluid was tot in de vroege ochtend te horen.

Werkzaamheden

Op social media dachten mensen ook het antwoord te weten: de werkzaamheden aan de Parallelweg bij het Van der Valk-hotel. Navraag bij de projectleider van die klus leert dat dit niet het geval is, laat een woordvoerder van de gemeente Heerlen weten. Ook zijn er bij de afdelingen openbare ruimte en het klantencontactcentrum van de gemeente Heerlen geen klachten of meldingen over een vreemd geluid binnengekomen.

Ook andere suggesties die op social media gedaan worden lijken onwaarschijnlijk. Zo laten mensen weten dat er tot maandagavond laat gesnoeid is langs de stadsautobaan, maar ook dat verklaart niet waarom er tot in de vroege ochtend geluid klonk.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen