Jong Oranje start met zege op Jong Cyprus

Print
Jong Oranje start met zege op Jong Cyprus

Afbeelding: BSR Agency

Jong Oranje heeft dinsdag de eerste wedstrijd in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal van 2021 gewonnen.

Na een vroege achterstand liep het team van bondscoach Erwin van de Looi in stadion De Vijverberg in Doetinchem tegen Jong Cyprus uit naar 5-1. In het Nederlands team speelde Ajax-verdediger Perr Schuurs uit Nieuwstadt de hele wedstrijd mee.

Na het mislopen van het EK deze zomer, wil Jong Oranje er over twee jaar in Hongarije en Slovenië graag weer bij zijn. Met Jong Cyprus trof Nederland een ideale ploeg om tegen te starten. De beginfase verliep echter moeizaam. Na een fout van Justin Hoogma profiteerde Ruel Sotiriou, die de bal na 10 minuten spelen van dicht bij onder doelman Maarten Paes in het doel schoot.

Teun Koopmeiners benutte na een kwartier spelen een strafschop. Dani de Wit kopte al vallend in de 26e minuut de 2-1 binnen en op aangeven van Deyovaisio Zeefuik zorgde spits Kaj Sierhuis in de 28e minuut voor de 3-1.

In de tweede helft was het lang wachten op nog een doelpunt. Na een mooie aanval maakte De Wit in de 86e minuut de 4-1. Zeefuik nam de laatste treffer voor zijn rekening.

Beluister hier de nieuwe voetbalpodcast van De Limburger:

Voetbalpodcast 24 interlands. Video: De Limburger