Forse buit bij overval Herkenbosch waar vrouw in kast werd opgesloten

Print

Woningoverval Herkenbosch 31082019 (Bron: Track’88). Video: Track’88

Herkenbosch -

Bij een gewelddadige woningoverval op 30 augustus in Herkenbosch hebben de daders een forse buit meegenomen. De bewoonster is door de overvallers opgesloten in haar meterkast.

Drie overvallers dwongen de 69-jarige bewoonster van een villa op de kruising van de Stationsstraat en de Lispinweg in Herkenbosch vrijdag 30 augustus rond 20.00 uur haar huis in en sloten haar op in de meterkast, zo bleek dinsdagavond in een uitzending van Opsporing Verzocht. Voordat ze haar opsloten, is ze door de overvallers geschopt en geslagen. Ook is ze gedwongen haar hond in de keuken op te sluiten zodat die zou ophouden met blaffen.

De daders zijn er met een forse buit vandoor gegaan, maakt de politie dinsdagavond in de tv-uitzending bekend. Zo namen ze vijftien schilderijen mee, moderne portretten, sieraden, zilverwerk en contant geld.

Het slachtoffer zou na de overval volgens de politie geschreeuwd en gebonkt hebben om uit de kast van haar woning te worden bevrijd. Pas zaterdagochtend rond negen uur vonden hoveniers haar, nadat ze hadden geconstateerd dat de poort en de achterdeur van de woning open stonden.

De daders droegen donkere kleding, bivakmutsen en een van de drie had een groot mes bij zich. Bovendien droegen de overvallers plastic ‘overschoenen’, mogelijk vanuit het idee om met hun schoenen geen sporen achter te laten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen