Apple onthult nieuwe iPhones

Print
Apple onthult nieuwe iPhones

De cameramodule van de 11 Pro bestaat uit drie lenzen die in een soort triangel achterop de telefoon zitten. Afbeelding: Reuters

Apple heeft dinsdagavond zoals verwacht drie nieuwe iPhones onthuld.

De technologiereus kwam tijdens zijn jaarlijkse productonthulling ook met een vernieuwde Apple Watch, een streamingdienst voor video en een abonnement voor computerspelletjes op de proppen.

De nadruk bij de vernieuwde iPhones ligt dit jaar op verbeteringen aan de hardware, met nadruk op de camera. Ook werd gebroken met de naamgeving van de toestellen waardoor de verwarrende termen XR en XS verdwijnen en worden vervangen door Pro en Pro Max.

Apple onthult nieuwe iPhones
Foto: AP

Verder gaf Apple onder meer zijn smartwatch Apple Watch een beurt. Het scherm van die zogeheten wearable staat nu continu aan. Ook kwam het bedrijf met een nieuwe instap-iPad.

Zes kleuren

Apple-ceo Tim Cook kondigde de iPhone 11 aan. Het nieuwe toestel wordt in zes (!) kleuren gelanceerd met een vernieuwde camera. Dit is het ‘goedkope’ model. Even later werden de premium-modellen aangekondigd. De camera in de iPhone 11 heeft een vernieuwde groothoeklens en een nieuwe behuizing en moet ook weten te imponeren in situaties met weinig licht. Dat gaan we zelf natuurlijk ook nog testen. Ander uniek dingetje aan de iPhone 11: je kan slow motion selfie’s maken.

Meteen na deze aankondiging werd de iPhone 11 Pro, die opvalt door de ietwat vreemde cameramodule achterop het toestel, getoond aan de wereld. De iPhone 11 Pro lanceert in vier kleuren in twee versies: de reguliere en de Max. Het scherm is beter, er zit een snellere chip in en vanzelfsprekend is de camera weer geüpdatet. Daarnaast is de accuduur beter: je houdt het vier uur langer vol in vergelijking met de vorige versie.

Revolutie

De camera moet een revolutie teweeg brengen, aldus Apple. Met een nieuwe gigantische ultrawijde-camera moet er meer te zien zijn in elke foto. Reden genoeg voor Apple om professionele fotografen te laten spelen met het toestel. Het resultaat: prachtige foto’s die niet onder doen voor professionele camera-apparatuur. Ook AI-technologie moet foto’s nog beter in beeld brengen. Een ding is in ieder geval duidelijk: Apple blijft zich volledig inzetten op de thuisfotograaf.

De goedkope iPhone 11 kost zo’n 699 dollar voor het goedkoopste model. De prijs voor de Pro ligt rond de 1000 dollar voor het goedkoopste model. Ze liggen op 20 september in de winkel.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen