Lions zwaar onderuit in eigen huis

Print
Lions zwaar onderuit in eigen huis

Afbeelding: Annemiek Mommers

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

OCI-Lions heeft dinsdagavond in Sittard een forse nederlaag geleden in de BENE-League. In de tweede speelronde was het favoriete Achilles Bocholt een maat te groot: 35-26.

Bocholt was zoals verwacht een forse maar te groot. Tot 11-11 ging het echter gelijk op. Er werden amper fouten gemaakt, en vooral de verdediging functioneerde goed in die fase. Toch waren het de bezoekers en tevens titelverdediger, die met een voorsprong de rust ingingen. Lions miste drie open kansen, en na twee keer slordig balverlies op de cirkel had Bocholt een gaatje van drie te pakken: 15-12.

Lions kon niet voorkomen dat Bocholt, altijd goed voor veel treffers, na rust verder wegliep. Soms kinderlijk eenvoudig liep de ploeg door de verdediging heen. De thuisploeg bleef vechten, maar kwam geen steek dichterbij. Het geloof ebde weg, en de koppies bij verschillende spelers werd roder en roder. Logisch, want het echte verschil zit hem in de grote van de selecties. Waar de Belgische tegenstander volop kon doorwisselen, heeft nieuwbakken Lions-trainer Christoph Jauernik die mogelijkheden niet. In de slotfase werd het verschil zelfs even tien treffers. Die vernedering bleef de thuisploeg bespaard.

Komende zaterdag speelt Lions de derde wedstrijd uit in Hasselt.