Gedetineerden Sittard in de weer voor het goede doel

Print
Gedetineerden Sittard in de weer voor het goede doel

Afbeelding: David van Haren

Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Een bijzondere groep zet zich op 17 september in voor de stichting Roparun: gedetineerden van de Penitentiaire Inrichting (PI) Sittard.

Zowel gedetineerden als het gevangenispersoneel kunnen - binnen de gevangenismuren - deelnemen aan sportieve activiteiten - zoals spinning, hardlopen, bootcamp en kleine spellen - en een financiële bijdrage leveren aan het goede doel. Externe bedrijven krijgen in ruil voor sponsoring de gelegenheid een kijkje te nemen in de inrichting. Roparun steunt instellingen en projecten die een bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van (ex-) kankerpatiënten en hun naasten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen