Vier routes langs 153 monumenten in Heerlen

Print
Vier routes langs 153 monumenten in Heerlen

Het boek waarin de Heerlense monumenten gebundeld zijn. Afbeelding: Studio Cyril

Heerlen / Hoensbroek -

Tijdens Open Monumentendag op zondag 15 september zijn vier routes langs 153 Rijksmonumenten in Heerlen uitgezet. Ook is die dag een aantal gebouwen dat normaal gesloten is voor het publiek toegankelijk.

Het gaat daarbij om de brandweerkazerne, het Broederhuis en Broederschool en de Andreaskerk. Ook zijn archeologisch centrum De Vondst en het Nederlands Mijnmuseum deze dag gratis toegankelijk voor publiek. Geïnteresseerden kunnen de routes en een overzicht van de gratis openstellingen zondag 15 september tussen 11.00 en 17.00 uur gratis ophalen in de ontvangsthal van Hotel van der Valk Heerlen. Dat is ook het startpunt van de routes.

Plekken van Plezier

Plekken van Plezier is het landelijke thema van Open Monumentendag 2019. De werkgroep Open Monumentendag Heerlen heeft vorig jaar een boek uitgebracht met daarin de 153 Rijksmonumenten die Heerlen rijk is. Er zijn vier routes samengesteld die gratis af te halen zijn. Alle bijbehorende foto’s en teksten zijn te vinden op de website www.openmonumentendagheerlen.nl.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen