Tekentalent in Galerie JoLi in Berg aan de Maas

Print
Tekentalent in Galerie JoLi in Berg aan de Maas

Stefan Bleekrode, ‘Stad in België’, 2019. Oost-Indische inkt op papier, 44 x 75 cm. Afbeelding: Galerie JoLi.

Berg / Urmond / Elsloo / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

Galerie JoLi in Berg aan de Maas aan de Holsberg 81a, toont tot 10 november werken van drie kunstenaars die gezegend zijn met het nodige tekentalent.

Stefan Bleekrode is bekend van zijn stadsgezichten. Met engelengeduld tekent hij met inkt en een kroontjespen bestaande steden, maar ook verzonnen steden die zijn samengesteld uit gebouwen of zelfs hele wijken van verschillende steden.

Siemen Dijkstra maakt houtsneden van wel twaalf drukgangen, met een ongelofelijk resultaat. Hij laat landschappen uit binnen- en buitenland zien die deels ongerept maar veelal door de mens aangepast zijn. Hij heeft een kritische blik op hoe de mens de natuur naar zijn hand wil zetten.

Gregor Kalus is voor het eerst te zien in Nederland met portretten uit zijn serie Space forgets us en expressieve afbeeldingen van dansers. Zijn gebruik van inkt en water geeft een vervreemdend, maar tegelijkertijd fantastisch effect. In hun duidelijkheid belichamen zijn werken een ideaal spiegelbeeld voor de eigen emoties van de kijker.

Galerie JoLi is open op donderdagen van 13-20 uur, op vrijdagen van 13.00 tot 18.00 uur en de eerste en derde zondag van de maand van 13.00 tot 18.00 uur.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen