Tientallen bekeuringen bij politiecontrole in Maastricht

Print
Tientallen bekeuringen bij politiecontrole in Maastricht

De politie had de handen vol bij de verkeerscontrole in Maastricht. Afbeelding: Politie Maastricht

Maastricht / Itteren -

Bij een verkeerscontrole door de politie zijn dinsdag in Maastricht tientallen personen op de bon geslingerd.

De politie moest twintig bekeuringen uitschrijven voor het vasthouden van de mobiele telefoon op de fiets. Bovendien is op fietsverlichting gecontroleerd.

Te voet verder

Daarnaast zijn 25 brom- en snorfietsers aangehouden vanwege snelheidsovertredingen. Alle bestuurders moesten te voet verder. Ze moeten hun voertuig opnieuw ter keuring aanbieden bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Bestuurders van speedpedelecs zijn bekeurd, omdat er geen kentekenplaat aanwezig was. Ook werden er elektrische steps en skateboards aangetroffen op de openbare weg.

Maaltijdbezorgers

Bij de verkeerscontrole was er speciale aandacht uit naar maaltijdbezorgers, omdat er in Nederland zo’n 4.000 scooterongevallen per jaar plaatsvinden. De inspecteurs constateerden tijdens de controle in Maastricht dat er meerdere 14- en 15-jarigen na zeven uur ’s avonds nog aan het werk waren. En dat is niet toegestaan.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen