Wijkcafé Microbar in Weert gaat toch weer open

Print
Wijkcafé Microbar in Weert gaat toch weer open

De Microbar in Moesel. Afbeelding: archief Jeroen Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Het leek er na afgelopen weekeinde op de sluiting van de Microbar in de Weerter wijk Moesel definitief was, maar er hebben zich toch nog nieuwe exploitanten voor het wijkcafé gemeld.

Aggie Toenders en haar partner Louis Pols uit Nederweert willen het wijkcafé overnemen van de vorige exploitanten Jos Janssen en Toos Slenders. Zij meldden zich enkele dagen geleden bij de voormalige exploitanten, waarna er door de verschillende betrokkenen snel geschakeld werd. Daarmee is het thuishonk van het biljartclub vooralsnog gered. De dartteams hebben inmiddels een nieuwe locatie gevonden.

Het café werd twee weken geleden om gezondheidsredenen van uitbaatster Toos Slenders gesloten. Daarop meldde zich een groep wijkbewoners die het café open wilden houden. Uiteindelijk bleek de exploitatie volgens de wijkbewoners zonder een financiële bijdrage van de gemeente niet haalbaar. Een woordvoerder van de groep wijkbewoners meldde afgelopen weekeinde dat een doorstart niet haalbaar zou zijn. Hij geeft wel aan blij te zijn dat de Microbar nu wel door kan starten en dat in ieder geval de biljartclub kan blijven.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen