RTL luistert naar kijker: oude tune van Het Spijt Me terug

Print
RTL luistert naar kijker: oude tune van Het Spijt Me terug

Anita Meyer. Afbeelding: ANP Kippa

Wie woensdagavond naar Het Spijt Me kijkt op RTL 4 wordt getrakteerd op het vertrouwde stemgeluid van Anita Meyer.

Vorige week was er nog een nieuwe hiphop-achtige openingstune te horen, maar na veel kritiek van kijkers heeft zenderbaas Peter van der Vorst besloten de oude versie van Het Spijt Me weer van stal te halen. ,,Een kleine moeite.”

Ophef

De introductie van de nieuwe tune van Het Spijt Me zorgde vorige week voor ophef. Het dj-duo Smash & Aries maakte samen met zangeres JamesDee een hedendaagse versie van het bekende nummer. Op sociale media regende het negatieve reacties.

RTL-baas Peter van der Vorst twijfelde niet lang en grijpt bij de tweede aflevering al in. Een woordvoerder van de zender laat weten aan RTL Boulevard: ,,We vonden het liedje dat er nu in zat leuk en van deze tijd. Maar als zoveel mensen dat aangeven, is het een kleine moeite om het liedje van Anita terug te brengen.”

Bloemetje

Caroline Tensen vertelde eerder deze week nog over de vernieuwingen bij het programma. ,,Zo grappig dat zoveel mensen zich dat boeketje nog herinneren”, zei ze, doelend op het bekende sorry-bloemetje dat in de nieuwe versie is verdwenen. ,,We hebben er veel over vergaderd: moeten die bloemen weer terug? Maar het leek ons gewoon iets te tuttig. We wilden vernieuwen, hè. Dat boeketje paste er gewoon niet meer bij. En ik moet zeggen: ik miste het ook niet bij het opnemen.”

Er werd zelfs getwijfeld of Het Spijt Me weer als titel gebruikt moest worden. ,,Maar uiteindelijk bedachten we: als wij het niet doen, doen anderen het wel, want het komt op hetzelfde principe neer.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen