Ton Vennix nieuwe dirigent Voces Vocales Geleen

Print
Ton Vennix nieuwe dirigent Voces Vocales Geleen

Ton Vennix. Afbeelding: Voces Vocales Geleen e.o.

Geleen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Gemengd Koor Voces Vocales Geleen e.o. heeft dit jaar afscheid moeten nemen van dirigent Peter Eijkenboom. Ton Vennix uit Maastricht neemt het stokje over.

Ton Vennix was de afgelopen jaren al de vaste begeleider bij de concerten van het koor. Hij doceerde elektronische toetsen en later keyboard aan de afdeling Docerend Musicus van het conservatorium. Daarnaast speelde hij in vele kerken het orgel en begeleidt hij wereld- en kerkkoren. Bij het Maastrichts Vollekstheater heeft Vennix als pianist aan verschillende producties meegewerkt. Op de bühne voert hij, samen met tenorsolist Jan Gooren, producties van Brecht/Weill en andere componisten uit die tijd uit.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen