Dertien nieuwe stolpersteine in Sittard en Geleen

Print
Dertien nieuwe stolpersteine in Sittard en Geleen

De nieuwe stolpersteine. Afbeelding: René Corten

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Stichting Stolpersteine Sittard-Geleen gaat vrijdag 4 oktober dertien nieuwe stolpersteine plaatsen in Sittard en Geleen.

De gedenkstenen worden geplaatst als blijvende herinnering aan de vervolgingsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. De stolpersteine komen te liggen bij de Peschstraat 28 in Oud-Geleen en in Sittard bij woningen aan de Vouerweg 5 (nu 27), de Baandert 22e en 48 en de Paradijsstraat 2. Bij iedere steenlegging zal ook een toespraak gehouden worden. Namens de gemeente zal wethouder Van Ballegooij aanwezig zijn.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen