Vriendenviering in Hubertuskerk Genhout

Print
Vriendenviering in Hubertuskerk Genhout

Afbeelding: Rob Oostwegel

Groot Genhout / Klein Genhout -

Kamerkoor Francis-Chorum uit Rekem luistert zondag 15 september om 9.30 uur de vriendenviering in de Hubertuskerk van Genhout op.

Het Francis-Chorum koor is opgericht in 1951 als meisjeskoor om de zondagsmis op te luisteren. In 1964 werd het zangkoor een gemengd koor. Na een fusie met het gemengd koor Die Maasgouwe in 1989 ging men verder onder de naam ‘Sint Franciscus die Maasgouwe’. Het huidige repertoire is heel breed. Niet alleen religieuze muziek maar ook licht klassieke werken, musicalsongs en popsongs maken deel uit van het repertoire. Sinds 2012 staat het koor onder de leiding van de dirigent Steven van Kempen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen