Plekken van plezier in Beekdaelen openen poorten

Print
Plekken van plezier in Beekdaelen openen poorten

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Schinveld / Wijnandsrade -

Plekken van Plezier luidt dit weekend het thema van Open Monumentendag. Ook in de gemeente Beekdaelen waren en zijn volop monumentale plekken die mensen voor hun plezier bezochten en nog steeds bezoeken, en die zaterdag en/of zondag de deuren openen.

In Wijnandsrade gaat het om De Naamse Steen in Wijnandsrade, het kasteel en de Sint-Stephanuskerk, in Bingelrade om Hoeve Raath, in Nuth Atelier Creatuurtje, de Beltkorenmolen, Herberg De Haversack en speeltuin en kinderboerderij Vaesrade, in Schimmert het boerderijmuseum en de Reus van Schimmert, in Schinnen Plinthos en in Schinveld Nonke Buusjke.

Kijk hier voor meer informatie over Open Monumentendag.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen