Open dag op mijnsteenberg ON IV bij Sibelco is volgeboekt

Print
Open dag op mijnsteenberg ON IV bij Sibelco is volgeboekt

Afbeelding: Natuurlijk Parkstad

Heerlen / Hoensbroek -

De openstelling van de mijnsteenberg van de voormalige Oranje Nassau IV is volgeboekt. De berg op het terrein van de zilverzandgroeve van Sibelco wordt zaterdag éénmalig opengesteld.

Woordvoerder Jos van Wersch laat weten dat met 300 aanmeldingen de open dag vol zit. „Dat is het maximale aantal mensen dat we zaterdag op een veilige manier de mijnsteenberg kunnen laten bezoeken.”

Op verzoek van buurtbewoners, wandelaars en oud-mijnwerkers organiseert zandwinningsbedrijf Sibelco deze open dag. De top van de berg, de enige ‘onaangetaste’ mijnsteenberg in Zuid-Limburg, ligt op 144 meter boven NAP en biedt een fraai uitzicht over Parkstad. Een natuurgids/ex-mijnwerker geeft uitleg.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen