Reünie oud-personeel Venlose transporteur JP Janssen

Print
Reünie oud-personeel Venlose transporteur JP Janssen

Het vroegere pand van JP Janssen aan de Parade, anno 1928.

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Oud-personeel van JP Janssen kom zaterdag 9 november bijeen voor een reünie in de Haandert in Tegelen. Het is 180 jaar geleden dat het vroegere transportconcern werd opgericht.

JP Janssen was een pionier op het gebied van (hangend) kledingvervoer en aanverwante diensten en telde in de jaren tachtig van de vorige eeuw ruim duizend medewerkers. Naast de hoofdlocatie in Venlo had het bedrijf nevenvestigingen in Amsterdam, Schiphol, Meppel, Rotterdam, Alphen aan de Rijn, Nettetal (D), Ternat (B) en Zaventem (B). De meeste activiteiten van de vroegere Nedlloyd-onderneming zijn inmiddels overgeheveld naar DHL.

In 1839 begon meester-bakker Jan Peter Janssen een klein expeditiebedrijfje in de Venlose Lomstraat. De onderneming groeide en in 1913 werd een ruim bemeten kantoorpand met woning geopend aan de Parade. Achter deze markante gevel is tegenwoordig modezaak Calico Jack gevestigd. In 1976 verhuisde het hoofdkantoor met magazijnen naar een nieuw onderkomen aan de Expediteursweg nabij grensovergang De Keulse Barrière. Dit gebouw is niet zo lang geleden gesloopt.

De reünie van het oer-Venlose bedrijf is niet in de stad. Volgens de organisatie is de Tegelse Haandert als feestlocatie gekozen vanwege de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de grote parkeerplaats naast het cultureel centrum. De reünie begint om 16.00 uur. Opgave is mogelijk via yvonne.beurskens@icloud.com. Wie namen en huidige adressen van oud-werknemers kent, wordt verzocht deze via hetzelfde mailadres door te geven.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen