Debuut BC Olympia in eerste divisie zonder toptalent Van Wijlick

Print
Debuut BC Olympia in eerste divisie zonder toptalent Van Wijlick

Het eerste team van de promovendus. Afbeelding: BC Olympia’56

Tegelen -

De badmintonners van BC Olympia ’56 uit Tegelen maken zaterdag voor eigen publiek hun debuut in de landelijke eerste divisie. Toptalent Dyon van Wijlick ontbreekt bij de vuurdoop.

Het eerste team van de Tegelse club schreef vorig seizoen historie door beslag te leggen op het kampioenschap in de tweede divisie. De promovendus zal naar verwachting tijd nodig hebben om te wennen aan het niveau in de op één na hoogste klasse van Nederland. Nieuw is ook dat er met officiële scheids -en lijnrechters wordt gespeeld. Dat toptalent Dyon van Wijlick bij de start van het seizoen ontbreekt, maakt de uitdaging nog groter. Van Wijlick nam afgelopen week deel aan het EK voor jeugdspelers in Polen, maar kon het toernooi als gevolg van een medische complicatie niet afmaken. Wanneer hij weer fit zal zijn, is nog onduidelijk.

Smashing uit Wijchen is de tegenstander in de eerste competitieronde. De wedstrijd begint om 18.00 uur in de Gulickhal in Tegelen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen