Debuut BC Olympia in eerste divisie zonder toptalent Van Wijlick

Print
Debuut BC Olympia in eerste divisie zonder toptalent Van Wijlick

Het eerste team van de promovendus. Afbeelding: BC Olympia’56

Tegelen -

De badmintonners van BC Olympia ’56 uit Tegelen maken zaterdag voor eigen publiek hun debuut in de landelijke eerste divisie. Toptalent Dyon van Wijlick ontbreekt bij de vuurdoop.

Het eerste team van de Tegelse club schreef vorig seizoen historie door beslag te leggen op het kampioenschap in de tweede divisie. De promovendus zal naar verwachting tijd nodig hebben om te wennen aan het niveau in de op één na hoogste klasse van Nederland. Nieuw is ook dat er met officiële scheids -en lijnrechters wordt gespeeld. Dat toptalent Dyon van Wijlick bij de start van het seizoen ontbreekt, maakt de uitdaging nog groter. Van Wijlick nam afgelopen week deel aan het EK voor jeugdspelers in Polen, maar kon het toernooi als gevolg van een medische complicatie niet afmaken. Wanneer hij weer fit zal zijn, is nog onduidelijk.

Smashing uit Wijchen is de tegenstander in de eerste competitieronde. De wedstrijd begint om 18.00 uur in de Gulickhal in Tegelen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen