Training voor kinderen van ouders in scheiding

Print
Training voor kinderen van ouders in scheiding

Afbeelding: INGimage

Venray / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Bij Synthese aan de Leunseweg 51 in Venray vindt woensdag 25 september van 13.30 tot 17.00 uur een inleiding plaats rond de training ‘De kinderen scheiden mee’. De bijeenkomst is bedoeld voor kinderen uit de gemeente Venray, Horst aan de Maas, Beesel en Mook en Middelaar en Gennep in de basisschoolleeftijd wier ouders gaan scheiden of gescheiden zijn. Het laatste half uur nemen ook de ouders deel.

Dinsdag 24 september vindt van 19.00 tot 20.00 uur een ouderbijeenkomst plaats waarbij ouders informatie krijgen over de training, hoe ze het gedrag van hun kinderen kunnen snappen en hoe ze hun kinderen kunnen steunen. Tijdens het traject werkt een erkend coach met een groepje kinderen aan het zo goed mogelijk op gang brengen van de verwerking van de scheiding en het zoveel mogelijk voorkomen van problemen.

Aan het einde van de kinderbijeenkomst krijgen ouders een presentatie te zien, gemaakt door hun kinderen en de coach. Hierin worden de vragen gepresenteerd en wensen uitgesproken. Deelname is kosteloos. Voor informatie: Petra Gerrits (Synthese) via p.gerrits@synthese.nl of Jessica de Jong (Gezinscoach Venray) via 0478 517300 of j.dejong@synthese.nl. Aanmelden kan via de website.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen