Filmavond over Tienrayse sportglorie

Print
Filmavond over Tienrayse sportglorie

Afbeelding: Top’27

Tienray -

In het kader van Horst aan de Maas 800 stelt Tienray zich voor. Twee filmavonden verwijzen naar een aantal momenten uit de Tienrayse historie. De eerste filmvertoning, op zaterdag 21 september, gaat over de trots uit de Tienrayse sportgeschiedenis: Voetbalclub TOP ‘27.

Het is 1927 als het elftal van Tienray tijdens de eerste wedstrijd met 7-1 over haar tegenstander Maashees heen walst. Aan deze historische gebeurtenis heeft de club haar naam te danken: TOP’27

Haar amateurstatus reikte tot in de vierde klasse van de KNVB. Enkele wedstrijden uit dat verleden blijven tot de verbeelding spreken. Zo overkwam Evertsoord in 1991 hetzelfde als Maashees in eenzelfde eindstand. Dwars door het dorp vertellen enkele banners en een plaquette over deze en meer bijzondere momenten uit de Tienrayse geschiedenis. De filmvertoning begint om 20.00 uur bij Café ‘t Pleintje aan de Spoorstraat in Tienray. De toegang is gratis.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen