Filmavond over Tienrayse sportglorie

Print
Filmavond over Tienrayse sportglorie

Afbeelding: Top’27

Tienray -

In het kader van Horst aan de Maas 800 stelt Tienray zich voor. Twee filmavonden verwijzen naar een aantal momenten uit de Tienrayse historie. De eerste filmvertoning, op zaterdag 21 september, gaat over de trots uit de Tienrayse sportgeschiedenis: Voetbalclub TOP ‘27.

Het is 1927 als het elftal van Tienray tijdens de eerste wedstrijd met 7-1 over haar tegenstander Maashees heen walst. Aan deze historische gebeurtenis heeft de club haar naam te danken: TOP’27

Haar amateurstatus reikte tot in de vierde klasse van de KNVB. Enkele wedstrijden uit dat verleden blijven tot de verbeelding spreken. Zo overkwam Evertsoord in 1991 hetzelfde als Maashees in eenzelfde eindstand. Dwars door het dorp vertellen enkele banners en een plaquette over deze en meer bijzondere momenten uit de Tienrayse geschiedenis. De filmvertoning begint om 20.00 uur bij Café ‘t Pleintje aan de Spoorstraat in Tienray. De toegang is gratis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen