Halszka Jarodzka hoogleraar Instructional Design

Print
Halszka Jarodzka hoogleraar Instructional Design

Afbeelding: Open Universiteit

Heerlen / Hoensbroek -

Halszka Jarodzka (1981, Wroslaw) is benoemd tot hoogleraar Instructional Design for Online Learning bij de Open Universiteit in Heerlen.

Zij richt zich in haar onderzoek op de individueel lerende en zijn of haar leer- en toetsprocessen. Een voorbeeld is haar onderzoek naar het leren van een leraar in opleiding. Eerst bestudeert ze hoe ervaren en minder ervaren leerkrachten de leeromgeving waarnemen en verwerken. Vervolgens onderzoekt ze hoe ze die processen kan ondersteunen. Een ander voorbeeld is haar onderzoek naar richtlijnen voor het gebruik van multimedia bij online toetsen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen