Automobilist richt na aanrijding enorme ravage aan: twee zwaargewonden

Print

Video: Track’88

Bij een ernstig ongeluk in Wegberg, net over de Duitse grens bij Vlodrop, zijn dinsdagavond twee mensen zwaargewond geraakt.

Het ongeval gebeurde even voor zes uur op de Alte Landstraße tussen de plaatsen Klinkum en Arsbeck.

Een automobilist reed in zijn BMW met hoge snelheid een kruispunt over en ramde daarbij een bestelwagen. De auto schoot vervolgens rechtdoor door een poort en achtertuin, raakte een muur en kwam daarna tot stilstand tegen een geparkeerde auto. Beide voertuigen, een motor en een muur raakten zwaar beschadigd. De bestuurder van de auto zat na de aanrijding bekneld en moest door de hulpdiensten uit het voertuig worden bevrijd.

De 19-jarige automobilist en de 25-jarige bestuurder van de bestelwagen zijn met ernstige verwondingen per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Een gespecialiseerd bedrijf is opgeroepen om het ernstig beschadigde pand te stabiliseren. De brandweer vreesde voor instortingsgevaar.

Het kruispunt was enige tijd afgesloten voor het verkeer. Al weerhield dat sommige automobilisten er niet van om toch door te rijden. Hulpdiensten reageerden woedend, omdat deze automobilisten hen in gevaar brachten.

De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding.