Uitgraven van droge gracht Sittard in volle gang

Print
Uitgraven van droge gracht Sittard in volle gang

Een dubbele gracht wordt uitgegraven onderaan stadswal Fort Sanderbout. Afbeelding: DE LIMBURGER/ PETER SCHOLS

Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Onder stadswal Fort Sanderbout in Sittard is het uitgraven van een dubbele gracht gestart.

Bedoeling is op de oostelijke schootsvelden zo een reconstructie te maken van hoe de vesting van Sittard er ooit uit heeft gezien. Voorlopig komt er geen water in de gracht, omdat daarvoor de financiële middelen ontbreken.

Opvangbekken

Wel gaat de gracht als wateropvangbekken dienen bij hevig regenval. Onder meer waterstromen die van de Kollenberg omlaag komen, moeten zo worden opgevangen.

Op de oever van de gracht komt een fietspad, dat van de Paardestraat naar de Putstraat-parking loopt. De aanleg is gestart na de recente afronding van archeologisch onderzoek op deze plek.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen