‘Valbocht’ bij entree Mechelen wordt aangepakt

Print
‘Valbocht’ bij entree Mechelen wordt aangepakt

De gevaarlijke bocht in Mechelen. Afbeelding: De Limburger

Mechelen -

De gevaarlijke bocht bij de Pastoor Ruttenstraat en de Hilleshagerweg in Mechelen wordt op korte termijn aangepakt.

In die bocht - volgens recente cijfers een van de drukste fietsroutes in Limburg - gaan regelmatig fietsers onderuit. De gemeente heeft de oversteekplaats daar al een stukje opgeschoven, zodat fietsers niet meer over de gladde witte strepen rijden. Dat heeft echter niet geholpen, stelt wethouder Jos Last van Gulpen-Wittem vast: „Ik zie daar nog steeds fietsers lelijk vallen.”

De gemeente gaat nogmaals onderzoeken wat de oorzaak van al die valpartijen is. Wellicht moet de bovenlaag van het asfalt wat verruwd worden, aldus de wethouder.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen