Parkeerplaatsen bij kasteel Wijlre worden opgeknapt

Print
Parkeerplaatsen bij kasteel Wijlre worden opgeknapt

De parkeerplaats achter de voetbalvelden van Wijlre. Afbeelding: De Limburger

Wijlre -

De twee parkeerplaatsen bij kasteel Wijlre in Stokhem worden opgeknapt.

De terreinen liggen er slecht bij, constateert wethouder Jos Last van Gulpen-Wittem. Bovendien zijn er geen parkeervakken aangegeven, waardoor automobilisten er kriskras parkeren. „Als je dat beter ordent, kunnen er ook meer auto’s staan”, verwacht Last. Vooral bij evenementen in het kasteel is er een tekort aan parkeerruimte.

Op de langere termijn wordt het gebied tussen het kasteel en de brouwerij van Brand opnieuw ingericht, waarbij ook gekeken wordt naar extra parkeerruimte. Vooruitlopend daarop wil de gemeente de twee bestaande parkeerterreinen alvast wat opknappen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen