Snoeiwerk op hoog niveau in Ubachsberg houdt bomen veilig voor hoogspanningskabels

Print
Snoeiwerk op hoog niveau in Ubachsberg houdt bomen veilig voor hoogspanningskabels

Sjak de Roos aan het werk in de bomen tussen Heerlen en Ubachsberg. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Heerlen / Hoensbroek -

Aan de Daelsweg tussen Heerlen en Ubachsberg zijn woensdag bomen getopt.

In opdracht van TenneT, een staatsbedrijf dat het Nederlandse hoogspanningsnet beheert, ging boomverzorger Sjak de Roos uit Tilburg de bomen in.

Stroom

Met zijn snoeiwerk zorgt hij ervoor dat de bomen niet tegen de hoogspanningskabels erboven groeien. Door de hoogspanningslijnen loopt zoveel stroom dat takken in brand vliegen als ze met de kabels in aanraking komen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen