Man (24) vecht in ziekenhuis Maastricht voor zijn leven na sussen uitgaansruzie

Print
Man (24) vecht in ziekenhuis Maastricht voor zijn leven na sussen uitgaansruzie

Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Een 24-jarige Helmonder vecht in het ziekenhuis van Maastricht voor zijn leven nadat hij zaterdagnacht tijdens het uitgaan buiten westen werd geslagen. De jongeman zou geprobeerd hebben te voorkomen dat een vriend van hem werd geslagen.

Het gaat nog altijd niet goed met het slachtoffer van een mishandeling in het Helmondse uitgaansgebied. De jongeman, die studeert in Tilburg maar afkomstig is uit Helmond, ligt nog altijd in zorgwekkende toestand in het AZM. „Hij vecht voor zijn leven”, laat de familie via een oom weten.

De Helmonder werd zaterdagnacht buiten westen geslagen door twee mannen bij een uit de hand gelopen conflict tijdens het uitgaan. De politie pakte al vrij snel twee verdachten op in een woning in Helmond: een man van 46 jaar uit Veghel en een 19-jarige jongen uit Geldrop. Zij zitten nog altijd in de cel, woensdag verschijnen zij voor de rechter-commissaris. Die moet gaan bepalen of ze langer moeten worden vastgehouden.

Vader en zoon

Het zou gaan om een vader en zoon. De twee zouden helemaal aan het einde van de uitgaansavond binnen zijn gelopen bij De Borrelbar. Daar waren ze vrijwel meteen betrokken bij een opstootje met ook een van de vrienden van het slachtoffer. Beide partijen werden uit de kroeg gezet waarna de boel leek te bekoelen. Later escaleerde het op straat alsnog.

Er zou iets zijn geroepen richting vader en zoon waarna de vader terugliep en een klap uitdeelde. Het slachtoffer zou daarop voor een van zijn vrienden zijn gaan staan om te voorkomen dat die werd geslagen. Daarbij kreeg hijzelf verschillende klappen van de vader en zoon, verloor het bewustzijn en viel op de grond. De hele mishandeling zou ook zijn vastgelegd door een bewakingscamera.

Neurologie

„Hij heeft niet gevochten en probeerde de ruzie juist te sussen”, vertelt zijn oom. De jongeman ligt in het ziekenhuis in Maastricht omdat ze daar specialisten op het gebied van neurologie hebben. „Ik zou willen zeggen dat het goed gaat, maar dat is niet het geval. Hij vecht nu voor zijn toekomst.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen