Taakstraf voor vrouw uit Margraten die haar Landgraafse ex met schaar in de borst stak

Print
Taakstraf voor vrouw uit Margraten die haar Landgraafse ex met schaar in de borst stak

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Margraten -

Een 53-jarige vrouw uit Margraten is veroordeeld tot 120 uur taakstraf, omdat ze haar Landgraafse ex-vriend met een schaar in de borst heeft gestoken.

De Margratense en de Landgravenaar hebben drie maanden een relatie gehad. Op 26 mei 2018 vertelde de man in zijn woning dat hij het wilde uitmaken. De vrouw liep daarop naar de tuin om haar spullen te pakken. Ze pakte een stoel, trok planten uit de grond en gooide de huissleutel van de man in de vijver. Daarna pakte ze een schaar en stak ze het zwembad lek dat ze samen hadden gekocht.

Wond

De man pakte de vrouw vast en leidde haar hardhandig naar de voordeur. In de hal bij de voordeur draaide de vrouw zich om en stak ze de man in de borst met de schaar die ze al die tijd nog in haar hand had. De man liep een wond op bij zijn sleutelbeen en hals van één tot anderhalve centimeter diepte.

Tegenover de rechtbank Maastricht heeft de vrouw verklaard dat ze niet wist dat ze de schaar nog in haar hand had. Het zou een ongelukje zijn geweest. En anders was het noodweer, heeft haar advocaat op de zitting naar voren gebracht.

Buitensporig

Volgens de rechtbank is er geen sprake van poging tot doodslag, zoals de vrouw uit Margraten ten laste is gelegd. Wel staat voor de rechtbank vast ze de man opzettelijk zwaar lichamelijk letsel heeft toegebracht. Door een psycholoog is vastgesteld dat de vrouw zwakbegaafd is en verminderd toerekeningsvatbaar is. De reactie op het verbreken van de relatie is volgens de rechtbank ‘volkomen buitensporig’ geweest.

Ze is veroordeeld tot 120 uur taakstraf. De officier van justitie had een taakstraf van 240 uur geëist, de advocaat van de vrouw had vrijspraak gepleit.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen