Flinke oogt voor plukkers van Plök in Munstergeleen en Limbricht

Print
Flinke oogt voor plukkers van Plök in Munstergeleen en Limbricht

Appels plukken uit de gemeentelijke fruitbomen.

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Burgerinitiatief Plök heeft dinsdag en woensdag 850 kilo appels en peren uit de gemeentelijke fruitbomen in Munstergeleen en Limbricht geoogst.

De gemeente telt ruwweg vijfhonderd bomen. Snoeiploegen van Plök beheren drie fruitweiden. Het fruit is in zelfgemaakte kratjes naar Bemelen gebracht waar er sap en cider van gemaakt zal worden. Het verse sap uit eigen tuin kan op 29 september tijdens het Fruitfestival in Munstergeleen al geproefd worden. De cider is een experimentje dat voor later dit jaar bedoeld is.

Flinke oogt voor plukkers van Plök in Munstergeleen en Limbricht
Foto: Plök

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen