Heerlenaar doet werelduurrecordpoging voor 90-plussers op Geleense wielerbaan

Print
Heerlenaar doet werelduurrecordpoging voor 90-plussers op Geleense wielerbaan

Roger Wijnen en Henk Verdonkschot. Afbeelding: Michel van Dijke

Geleen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Heerlen / Hoensbroek -

Henk Verdonkschot gaat maandag 16 september een poging wagen het werelduurrecord voor 90-plussers te verbreken op de wielerbaan van Geleen.

Heerlenaar Verdonkschot, nu woonachtig in Geleen, is dan net 90 jaar geworden. Hij kondigde onlangs al zijn poging aan tijdens de succesvolle recordpoging voor 80-plussers van Hans Bodens. Toen was er sprake dat Verdonkschot een dag later de piste op zou gaan. Zijn recordpoging start om 18.00 uur.

„Ik heb van mijn 20e tot mijn 40e gerookt, totdat de dokter zei dat ik beter kon stoppen vanwege mijn verminderde longinhoud. Ik ben toen acuut gestopt en heb een racefiets gekocht voor 98 gulden en meteen lid geworden van een fietsvereniging SOVH. Nu ben ik lid van toervereniging Heuvelland”, vertelt Verdonkschot. Henk Verdonkschot hoopt dat hij 24 kilometer gaat fietsen, al hangt veel af van de weersomstandigheden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen