Workshops voor Heëlesj leedjeskonkoers

Print
Workshops voor Heëlesj leedjeskonkoers

Vorig jaar won Miserabel het konkoers dat voor de eerste keer in de openlucht werd gehouden. Afbeelding: Luc Lodder

Heerlen / Hoensbroek -

Liedjesschrijvers en carnavalisten krijgen ook dit jaar weer hulp bij het maken van een Heerlense sjlager.

Net als vorig jaar bieden bekende Heerlense muzikanten - waaronder Paul Logister, Axel Lindelauf en Paul Münstermann - hun hulp aan. De workshops vinden zaterdag 5 oktober plaats in de Schelmentoren. De Heerlense carnavalsvereniging startte vorig jaar met een brainstormgroep om het leedjeskonkoers nieuw leven in te blazen. Zo werd gekozen voor een nieuwe locatie, het Pancratiusplein, en werd afgeweken van de traditionele datum de 11e van de 11e. De nieuwe insteek bleek een succes met 17 inschrijvingen. Inschrijven voor komend seizoen kan via www.winkbulle.nl Het leedjeskonkoers vindt dit jaar plaats op zaterdag 4 januari. Liedjes kunnen tot en met 11 november 11.11 uur worden ingezonden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen