Garcia de la Vega wil naam Parkstad Limburg Stadion verkopen aan Duitse crypto-investeerders

Print
Garcia de la Vega wil naam Parkstad Limburg Stadion verkopen aan Duitse crypto-investeerders

Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven -

Mauricio Garcia de la Vega, de man die Roda JC wil overnemen, heeft plannen om de naam van het stadion op korte termijn te verkopen. Volgens bronnen zou de Mexicaan in onderhandeling zijn met Duitse crypto-investeerders.

Een woordvoerder van de club bevestigt dat er ‘verregaande onderhandelingen’ zijn met een naamgever voor het stadion. Wie dat is, wordt niet gezegd.

Lees ook: Grote onrust bij Roda over beoogd eigenaar Garcia de la Vega

Tekorten

De sponsordeal moet het geld opleveren dat Roda nodig heeft om tekorten te dekken. Garcia de la Vega sloot afgelopen voorjaar een deal met clubeigenaar Frits Schrouff in de hoop diens 79,98 procent van de aandelen over te nemen. Onderdeel van de afspraak was dat hij vanaf dat moment zou opdraaien voor de tekorten. Vorige week werd al bekend dat Garcia de la Vega volgens ingewijden nog altijd geen geld in de club heeft gestoken. De huidige gang van zaken heeft binnen en buiten de club inmiddels de nodige scepsis veroorzaakt. Ook raakte de Mexicaan in opspraak door een zeer kritisch achtergrondartikel in NRC Handelsblad.

Vaals

Het is niet voor het eerst dat Roda in verband wordt gebracht met crypto-investeerders. Vorig jaar, ver voor de komst van Garcia de la Vega, klopte een bedrijfje uit Vaals al eens aan bij de toenmalige clubleiding. De ondernemers hadden het plan om met de uitgave van een nieuwe digitale munt het geld te verdienen om een voetbalclub te kopen. De interesse in Roda liep na een oriënterend gesprek op niets uit.

Voetbalpodcast 24 interlands. Video: De Limburger