‘Adios gedonder’ nieuwste loot aan Roermondse protestliedboom

Print
‘Adios gedonder’ nieuwste loot aan Roermondse protestliedboom

Beeld uit de clip die hoort bij het protestlied Afbeelding: still uit videoclip

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Na liedjes over Roermond, het tumult rondom joekskapel Paaf Aaf, cafe Braam en het tankstation op de Maasbrug, heeft Roermond er weer een protestlied bij.

Hoewel ze niet bij naam wordt genoemd, gaat het nieuwste lied van musicus Hugo Westhof, alias Henk Jan Bilman, impliciet over het beleid van burgemeester Rianne Donders. ‘Al die jaren gedonder waren geen succes, ondernemend Roermond ging aan de fles’, zo valt te horen in het lied. „Zo’n liedje heb ik snel gemaakt”, reageert Westhof als hem gevraagd wordt naar de clip. Na het uitkomen van zijn eerdere liedje ‘Remunj so pretty’ gaf Westhof aan dat zijn liedjes niet zijn bedoeld om mensen tegen de schenen te schoppen, maar om op een satirische en ludieke manier een kritische noot te laten horen.

Lees ook: Video: Muzikale parodie op wegsturen joekskapel zeer populair

Snaar

Gemeenteraadslid Dré Peters van oppositiefractie LVR deelde de clip op zijn Facebookpagina. „Als je ziet hoe vaak deze liedjes op sociale media gedeeld worden, merk je dat ze toch een snaar raken bij mensen in de stad. Ook in de kroeg zeggen mensen tegen me dat er op bepaalde gebieden zoals het coffeeshopbeleid of de aanpak van overlast van jongeren op parkeerterreinen van sportparken, te weinig gebeurt. Dit is een ludieke manier om daar aandacht voor te vragen. En dat deel ik dan ook met mijn volgers.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen