Belevingstocht

Met de huifkar door de frontlinie

Print
Met de huifkar door de frontlinie

Impressie van de belevingstocht in Veulen. Afbeelding: Lé Giesen

Veulen -

Toew ’t Väole schröwde. Ofwel: toen Veulen huilde. Aldus heet de belevingstocht die in het Venrayse kerkdorp wordt opgevoerd en die deelnemers terugbrengt naar de tijd vlak voor de bevrijding.

Het publiek wordt met huifkarren door het dorp gevoerd dat zes weken in de frontlinie lag. Te zien is een gezin met elf kinderen dat ondergedoken zat. Maar ook de grootste tragedie, waarbij een moeder en vijf kinderen omkwamen. De eerste van zeven voorstellingen is zaterdag, ze zijn allemaal uitverkocht. Woensdag was de generale repetitie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen