Politie houdt vrouw (61) aan voor drogeren en bestelen 94-jarige man

Print
Politie houdt vrouw (61) aan voor drogeren en bestelen 94-jarige man

De aangehouden vrouw. Afbeelding: Opsporing Verzocht

De politie heeft een 61-jarige vrouw uit Zaanstad aangehouden die wordt verdacht van het drogeren en bestelen van een hoogbejaarde man uit Amsterdam-Noord.

De vrouw heeft zich woensdagmiddag bij de politie in Amsterdam gemeld nadat dinsdagavond beelden van haar waren verspreid in het programma Opsporing Verzocht. Of de vrouw de feiten inmiddels heeft bekend, is onduidelijk.

Een tipgever noemde naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht de naam van de mogelijke verdachte van het drogeren en beroven van de 94-jarige Amsterdammer. Ook werd volgens de politie Amsterdam melding gemaakt van plekken waar de verdachte eerder zou zijn gezien.

Lees ook: Man van 94 gedrogeerd en beroofd, politie geschokt

De 94-jarige Amsterdammer werd onlangs slachtoffer van een brutale beroving. Een vrouw won zijn vertrouwen en drogeerde hem door bij hem thuis iets in zijn koffie te doen. Daarna kon ze met zijn bankpas zijn rekening leeg halen. Ze ontnam de man niet alleen zijn geld, maar bijna ook zijn leven. Het slachtoffer werd namelijk zwaar onderkoeld aangetroffen in zijn woning.

De vrouw en het slachtoffer hadden elkaar eerder ontmoet in het verzorgingstehuis. Na een praatje bleek dat de twee het goed met elkaar konden vinden, waarna ze uit eten gingen. De recherche vermoedt dat de vrouw op een berekenende manier bezig is geweest om het vertrouwen van het slachtoffer te winnen.