‘Van brug gegooide’ baby vecht voor zijn leven, man opgepakt voor poging moord

Print
‘Van brug gegooide’ baby vecht voor zijn leven, man opgepakt voor poging moord

Brug in Radcliffe. Afbeelding: Archief /AD

In het Engelse Radcliffe is woensdag een man opgepakt die verdacht wordt van poging moord op een baby. Volgens verschillende Britse media zou hij het kind van een brug hebben gegooid.

Het slachtoffertje werd woensdagmiddag rond 16.30 uur in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Dat gebeurde nadat hij was gered uit de rivier Irwell in Radcliffe, een stad in het Engelse graafschap Greater Manchester.

Het incident leidde tot een enorme operatie door hulpdiensten. Onderzoek moet nog duidelijk maken hoe de baby, een jongetje, precies in het water terecht is gekomen, maar onder andere de BBC meldt dat er aanwijzingen zijn dat de verdachte het kind in het water zou hebben gegooid.

Om dit vast te stellen, is de politie van Greater Manchester met een groot team bij de Blackburn Streetbrug in het stadscentrum aanwezig voor onderzoek.

‘Het is schokkend’

Enzo Cabuderra die in een nabijgelegen restaurant werkt, reageert geschokt tegenover een verslaggever van de Britse omroep. ,,Ik heb zelf kleinkinderen. Je kunt je gewoon niet voorstellen dat iemand in staat is zoiets te doen, het is gewoon schokkend.”

Het gebied rondom de brug was lange tijd afgezet voor de forensische recherche. Een nabijgelegen pub werd ook gesloten zodat politieagenten binnen en buiten dat gebouw ook onderzoek konden doen.

De politie van Greater Manchester bevestigt dat een man is gearresteerd op verdenking van poging tot moord. De verdachte zit nog vast voor verder onderzoek.