RTL Nieuws ‘zoekt nog steeds uit’ wat er precies gebeurde met Wester

Print
RTL Nieuws ‘zoekt nog steeds uit’ wat er precies gebeurde met Wester

Frits Wester. Afbeelding: ANP Kippa

De redactie van RTL Nieuws is nog steeds ‘aan het uitzoeken’ wat er precies gebeurd is met Frits Wester (57) toen hij zondagavond in een nieuwsitem onsamenhangend en volgens veel kijkers ‘met dubbele tong’ praatte.

Dat heeft adjunct-hoofdredacteur Ilse Oppeneer woensdag gezegd op NPO Radio 1. ,,We zijn in gesprek met Frits, we zijn nog steeds aan het uitzoeken wat er precies gebeurd is”, liet Oppeneer weten. Zij voegde daaraan toe dat het goed gaat met Wester. ,,Hij is bekend bij een groot publiek. Maar hij is ook vooral een werknemer van RTL Nieuws, en wij hebben een werkgever-werknemer-relatie met hem. Daarom treden we niet te veel naar buiten.”

Lees ook: Alcoholprobleem Frits Wester brengt RTL Nieuws in verlegenheid

Kijkers reageerden zondagavond met stijgende verbazing op het optreden van Frits Wester in RTL Nieuws. De journalist bracht in zicht- en hoorbaar labiele toestand het laatste nieuws over de strafzaak tegen Geert Wilders. RTL zette het bewuste bulletin van 19.30 uur niet online. Dat was een bewuste keuze, zegt adjunct-hoofdredacteur Marc Schreuder van RTL Nieuws. ,,Wij waren niet blij met deze uitzending.’’

Lees ook: RTL Nieuws gaat in gesprek met ‘dronken’ Frits Wester, haalt uitzending offline

Het ogenschijnlijk ‘dronken’ optreden leidde op sociale media tot veel (bezorgde) reacties. Wester zelf verklaarde tegenover Shownieuws: ,,Mensen hoeven zich geen zorgen te maken. Ik was gewoon heel erg moe en ik moest ineens snel voor de camera staan. Het had inderdaad strakker gekund, dat geef ik meteen toe.”

Video: De Limburger