YouTubers Govert en Ties riskeren 6 maanden cel na arrestatie op verboden locatie Amerikaanse luchtmacht

Print
YouTubers Govert en Ties riskeren 6 maanden cel na arrestatie op verboden locatie Amerikaanse luchtmacht

Een van de borden die de jongens genegeerd hebben. © Afbeelding: Nye County Sheriff’s Office

/ Linne -

De Amerikaanse politie heeft dinsdag twee Nederlanders gearresteerd die het zwaar beveiligde Area 51 in Nevada wilden binnendringen. Het gaat om YouTubers Ties Granzier (20) uit Linne en Govert Sweep (21) uit Boxmeer.

De twee werden gesnapt in hun auto op de zogenaamde Nevada National Security Site (bij Area 51) in Nye County, toen ze al enkele kilometers het terrein waren binnengedrongen. Volgens de lokale televisiezender FOX5 verklaarde het duo dat ze heel goed Engels begrepen, maar bewust de borden ‘Do Not Enter’ en ‘ No Trespassing’ (verboden toegang) te hebben genegeerd, omdat ze het terrein wilden verkennen.

YouTubers Govert en Ties riskeren 6 maanden cel na arrestatie op verboden locatie Amerikaanse luchtmacht
Govert Sweep (21) en Ties Granzier (20) © Office Foto: Nye County Sheriff’s

Toen Ties vertelde dat hij een YouTuber is en een video voor zijn kanaal wilde maken - hij heeft 735.000 volgers - besloot de politie de auto te onderzoeken. Daarbij werden enkele camera’s, een drone en opnames, die al van het terrein waren gemaakt, gevonden. Beide Nederlanders werden daarop gearresteerd en vastgezet in de gevangenis van Nye County bij Las Vegas.

Area 51, onderdeel van de Nevada National Security Site, is een geheime testlocatie van de Amerikaanse luchtmacht in de woestijn van Nevada, waarover al decennia geruchten gaan. In het gebied zou buitenaards leven zijn waargenomen.

Zes maanden cel

Voor het illegaal betreden van een militaire basis staat in de staat Nevada een maximale straf van zes maanden, een boete van 500 euro of allebei.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen