Longarts wil verbod e-sigaret na sterfgevallen

Print
Longarts wil verbod e-sigaret na sterfgevallen

Afbeelding: iStock

De Nederlandse longarts Wanda de Kanter pleit in De Telegraaf voor een verbod op de e-sigaret, nadat er in de Verenigde Staten zeker zes sterfgevallen gelieerd zijn aan het gebruik van de e-sigaret.

Longarts Wanda de Kanter vindt dat Nederlandse autoriteiten als het ministerie van Volksgezondheid, gezondheidsinstituut RIVM of voedselwaakhond NVWA zo snel mogelijk contact moeten opnemen met de Amerikaanse autoriteiten om te zien wat er precies aan de hand is in de VS.

Staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid) wijst er volgens de krant op dat Nederland al strengere regels heeft voor de damppijpjes dan de VS, zoals een leeftijdsgrens voor verkoop, een reclameverbod en beperking voor de hoeveelheid nicotine. Blokhuis zegt in gesprek te willen met de Amerikaanse FDA. „ik wil weten of er nieuwe inzichten zijn waarmee we in Nederland rekening moeten houden.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen