Bevolkingsdaling: Stein en Meerssen in top Limburg, Vaals groeit juist

Print
Bevolkingsdaling: Stein en Meerssen in top Limburg, Vaals groeit juist

De bevolking in Limburg krimpt, de vergrijzing in de provincie neemt toe. Afbeelding: Hollandse Hoogte

Stein / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Veldschuur / Catsop / Meers / Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek -

Het CBS verwacht de komende in Stein (-6,4 procent), Echt-Susteren (-5,8 procent) en Meerssen (-5,5 procent) de grootste bevolkingsdaling. Dat schrijft WijLimburg.

De Nederlandse bevolking groeit naar 18,3 miljoen inwoners in 2035, maar in Limburg krijgen 24 van de 31 gemeenten juist te maken met krimp. Ook Sittard-Geleen krimpt naar verwachting en wel met -2,9 procent. Groei wordt verwacht in Roermond (8,9 procent), Vaals (8,4 procent), Maastricht (0,9 procent) en Heerlen (0,2 procent).

Ook de vergrijzing zet door. In 2035 is een kwart van de inwoners 65 jaar of ouder. Nu is dat nog 19 procent. Ook zijn er volgens het CBS straks veel meer alleenstaanden, namelijk twintig procent van de bevolking. Dat ligt nu op 17 procent.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen