Dierbaar

Een dolle beestenboel op basisschool Het Dal in Weert

Print
Een dolle beestenboel op basisschool Het Dal in Weert

Afbeelding: Mitchel Giebels

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: de dolle beestenboel van Basisschool Het Dal uit Weert.

Er zullen niet veel scholen zijn waar je als leerling kunt knuffelen met echte dieren. Maar op basisschool Het Dal in Weert is dat al zeven jaar de gewoonste zaak van de wereld. Op het schoolplein staat een hok met twee kippen, twee cavia’s en een konijn. „Voor de kinderen is het goed om te leren verantwoordelijkheid te nemen”, zegt conciërge John Gubbels, die de coördinatie over de verzorging heeft. „Elke week mogen twee leerlingen uit groep 8 de dieren verzorgen. Ook in het weekend. Dat vinden ze prachtig.”

Deze week is Demi Chaima (11) een van de kids die de eer heeft voor de dieren te zorgen. „Dat is heel erg leuk! Ik geef ze water en voer en nieuw stro. Het konijntje is mijn favoriet. En als de kippen eieren hebben gelegd, dan mag je die in de kiemkamer op school leggen. Die gebruiken we dan om dingen mee te bakken.”

Helaas wil er ook wel eens een dier overlijden. Zoals onlangs een van de konijnen. Gubbels: „En dat was nu net een heel aanhankelijk konijn. Ja, dat vonden de kinderen best moeilijk. Maar dat hoort ook bij het leven.”

O ja, mocht iemand nog een hok over hebben, dan graag. „Deze is aan vervanging toe.”