Museumkaart en CJP passen abonnementen aan

Print
Museumkaart en CJP passen abonnementen aan

Afbeelding: Ellis Regina Jansen

De Museumkaart en Cultureel Jongeren Paspoort (CJP) hebben hun abonnementen aangepast, nadat ze op de vingers waren getikt over het verlengen daarvan. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) constateerde dat beide organisaties een abonnement na het eerste jaar automatisch lieten doorlopen met nog een jaar, waarbij de kaarthouder niet tussentijds kon opzeggen.

Volgens de ACM mag een abonnement weliswaar stilzwijgend worden verlengd, maar moet het mogelijk zijn op elk gewenst moment op te zeggen. De termijn hiervoor mag niet langer zijn dan een maand.

Museumkaart biedt vanaf nu abonnementen aan van een jaar, die niet meer automatisch worden verlengd. Kaarthouders krijgen bericht dat ze ervoor kunnen kiezen hun abonnement te verlengen. Doen ze niets, dan stopt het vanzelf.

CJP blijft nog wel bij het stilzwijgend verlengen, maar de pashouders kunnen na een jaar op ieder gewenst moment per maand opzeggen. Het eventueel te veel betaalde bedrag krijgen ze terug.

De Museumkaart geeft 1,4 miljoen Nederlanders toegang tot zo’n vierhonderd musea in ons land. Met de CJP-pas krijgen jongeren korting op festivals, concerten, theaters en musea.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen