Smeden- en motorendag in Openluchtmuseum Eynderhoof

Print
Smeden- en motorendag in Openluchtmuseum Eynderhoof

Tal van motoren zijn te bezichtigen in Eynderhoof. Afbeelding: Openluchtmuseum Eynderhoof

Nederweert Eind -

De groep smeden en metaalbewerkers van het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof tonen hun kunnen tijdens een smeden- en motorendag in het openluchtmuseum in Nederweert-Eind op zondag 22 september.

Bezoekers krijgen deze zondag uitleg van de ‘stoere mannen’ van smedengilde St. Eloy, over materialen en gereedschappen en er zijn demonstraties in en rondom de smidse. Een drie cilinder Bronsmotor is door de ambachtgroep volledig gerestaureerd en te bezichtigen, naast een grote verzameling stationaire watergekoelde motoren, zoals de Lister en Jenbach. Veel van de oude ambachten zijn in bedrijf en de muziek wordt deze middag verzorgd door accordeonist Bert Rietjens.

Woensdag 25 september is er een kindermiddag met handnijverheid voor meisjes en jongens. De ambachtslieden van de linnenkamer leren kinderen op deze woensdag werken met naald en draad en wie van timmeren houdt komt ook aan zijn of haar trekken. Het museum aan het Milderspaat 1 in Nederweert-Eind is geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie is hier te vinden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen