Smeden- en motorendag in Openluchtmuseum Eynderhoof

Print
Smeden- en motorendag in Openluchtmuseum Eynderhoof

Tal van motoren zijn te bezichtigen in Eynderhoof. Afbeelding: Openluchtmuseum Eynderhoof

Nederweert Eind -

De groep smeden en metaalbewerkers van het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof tonen hun kunnen tijdens een smeden- en motorendag in het openluchtmuseum in Nederweert-Eind op zondag 22 september.

Bezoekers krijgen deze zondag uitleg van de ‘stoere mannen’ van smedengilde St. Eloy, over materialen en gereedschappen en er zijn demonstraties in en rondom de smidse. Een drie cilinder Bronsmotor is door de ambachtgroep volledig gerestaureerd en te bezichtigen, naast een grote verzameling stationaire watergekoelde motoren, zoals de Lister en Jenbach. Veel van de oude ambachten zijn in bedrijf en de muziek wordt deze middag verzorgd door accordeonist Bert Rietjens.

Woensdag 25 september is er een kindermiddag met handnijverheid voor meisjes en jongens. De ambachtslieden van de linnenkamer leren kinderen op deze woensdag werken met naald en draad en wie van timmeren houdt komt ook aan zijn of haar trekken. Het museum aan het Milderspaat 1 in Nederweert-Eind is geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie is hier te vinden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen